- از ابتداي آذر ماه سال ۱۳۹۷، انجام مشاوره روانشناسي در مراكز بهزيستي و غربالگري مجاز معرفي شده براي طلاق توافقي الزامي ميباشد. در اين فرايند ابتدا زوجين ميبايست از طريق سامانه تصميم و مراجعه حضوري به اين مراكز درخواست مشاوره طلاق خود را مطرح نمايند و پس از آن با معرفي به مشاور روانشناس بايد حداقل ۵ جلسه مشاوره را بگذرانند (البته راههاي ديگري براي انجام طلاق توافقي وجود دارد كه به منظور آگاهي از آنها و مشاوره طلاق توافقي ميتوانيد با دفتر گروه وكلاي آپادانا تماس بگيريد.)
- در صورتي كه مشاور روانشناس تشخيص دهد كه ادامه زندگي به صلاح زوجين نيست، گواهي عدم انصراف از طلاق صادر ميكند. لازم به ذكر است كه حداقل زمان مشاوره براي اين ۵ جلسه، ۴۵ روز بوده و پس از آن گواهي عدم انصراف طلاق صادر ميشود.
- پس از آن زوجين بايد با در دست داشتن گواهي عدم انصراف از طلاق، مي بايست به يكي از دفاتر خدمات الكترونيك قضايي مراجعه كرده و دادخواست طلاق توافقي را مطرح نمايند. پس از ثبت دادخواست، براساس محل زندگي مشترك زوجين، به شعبه و دادگاه صالح ارجاع ميگردد.
- دادگاه با بررسي مدارك، گواهي عدم امكان سازش را صادر نموده و از زوجه ميخواهد كه براي آزمايش بارداري به آزمايشگاه مراجعه نمايد.
- پس از صدور گواهي عدم امكان سازش و صدور دادنامه، زوجين ۳ ماه فرصت دارند تا به يكي از دفاتر طلاق مراجعه كرده و راي را در شناسنامه خود اجرا نمايند.
نكات مهم جدايي تفاهمي
- در صورتي كه حتي يك مورد از موارد مندرج در فرم توافق زوجين، مورد رضايت طرفين نباشد، طلاق توافقي نخواهد بود.
- در صورت كه حق اعتراض و فرجام خواهي در فرم توافق نامه زوجين ساقط نشده باشد از زمان صدور دادنامه بايد ۴۴ روز زمان سپري شود تا بتوان راي را اجرا نمود. بديهي است، در صورت اعتراض در اين مدت دادنامه طلاق توافقي باطل خواهد گرديد.
- در صورتي كه زوجه از شوهر خود وكالتنامه طلاق داشته باشد ميتواند براي طلاق توافقي اقدام نمايد. البته بايد در وكالتنامه، شرط قابل توكيل به غير بودن لحاظ شده باشد. در غير اين صورت، وكالتنامه اثر قانوني نخواهد داشت.
- در صورتي كه پس از صدور دادنامه زن حاضر به اجراي صيغه طلاق نباشد، چون حق طلاق با مرد است، مرد ميتواند با طي مراحل قانوني نسبت به اجراي صيغه طلاق به تنهايي اقدام نمايد. براي اطلاع از قوانين مربوط به اين موضوع با موسسه تماس بگيريد.
- چنانچه زن در هنگام طلاق باكره باشد، نصف مهريه به او تعلق ميگيرد. همچنين بدون ازدواج دوم ميتواند نسبت به حذف نام همسر از شناسنامه خود اقدام نمايد.
- در صورتي كه زن در توافقنامه بين زوجين، مهريه را بخشيده باشد، بايد حتما در راي دادگاه ذكر گردد، در غير اين صورت زن در زمان عده ميتواند به مهريه خود رجوع كند.
- در صورتي كه زن در زمان عده طلاق توافقي به مهريه خود رجوع كند، زوج ميتواند از طلاق رجوع كند و همسر خود را طلاق ندهد.
- چنانچه زوجه به صورت محضري و در دفتر اسناد مهريه خود را ابراء نموده باشد، حتي در عده نيز نميتواند به مهريه خود رجوع كند.
https://palizlaw.ir/
mardoghanoon طلاق ,توافقي ,صورتي ,مهريه ,زمان ,مشاوره ,طلاق توافقي ,اقدام نمايد ,صدور دادنامه ,اجراي صيغه ,صيغه طلاق منبع
درباره این سایت