طلاق در لغت به معني رهايي، ترك كردن و آزاد كردن است. در واقع وقتي مردي همسرش را طلاق مي دهد او را ترك نموده و رها مي سازد . صاحب جواهر در تعريف طلاق گفته اند: زايل كردن قيد ازدواج با لفظ مخصوص. دكتر سيد حسين صفايي و دكتر اسد الله امامي آورده اند « طلاق عبارت است از انحلال نكاح دايم با شرايط و تشريفات خاص از جانب مرد يا نماينده قانوني . طلاق در معناي حقوقي عبارت است از انحلال عقد نكاح دائم با رعايت تشريفات ويژه. ماده ۱۱۳۹ قانون مدني در اين باره مقرر داشته است: طلاق مخصوص عقد دائم است و زن در منقطعه با انقضاء مدت يا بذل آن از طرف شوهر از زوجيت خارج ميشود . طلاق از جمله ايقاعات بوده و تنها در ازدواج دائم مطرح ميگردد .
هرچند طلاق از نظر شرع مباح است ولي خداوند كسي را كه بين جدايي زن و شوهر شود دشمن مي شمارد و پيامبر اسلام آن را بدترين مباح مي داند . خداوند در قرآن مجيد در سوره نساء مي فرمايد : اگر از جدايي ميان آندو بيم داريد پس داوري از خانواده شوهر و داوري از خانواده زن تعيين كنيد ، اگر خواهان صلح و آشتي هستند خداوند ميان آندو سازگاري خواهد داد ، خداوند دانا و آگاه است . از امام صادق نيز روايت گرديده است كه خداوند عزوجل خانه اي را كه در آن عروسي باشد دوست دارد و خانه اي كه در آن طلاق باشد دشمن مي دارد و هيچ چيز نزد خداوند از طلاق مبغوض تر نيست .
در متون قانوني تعريفي از طلاق توافقي به چشم نمي خورد ولي مي توان گفت اين نوع طلاق زمان است كه زن و شوهر مايل به ادامه زندگي مشترك با يكديگر نيستند و در خصوص جدايي و نحوه و شرايط آن با يكديگر به توافق مي رسند . طلاق توافقي از اختيار مرد در طلاق ناشي مي شود ولي جهت انجام طلاق توافقي زوجين به طور مشترك بايد در دادگاه خانواده حاضر شوند و درخواست صدور گواهي عدم امكان سازش براي اجراي صيغهي طلاق توافقي را بنمايند. تمام شرايط مالي و غيرمالي نيز با توجه به توافق زوجين در دادنامه و سند طلاق منظور ميگردد ، پس علاوه بر حضور هر دو نفر زوج و زوجه، براي اين نوع طلاق لازم است كه پس از تعيين داور و يا مراجعه به واحد داوري و يا مراجعه به واحد مشاوره مستقر در دادگاهها ، زوجين در حضور داور يا مشاور در مورد پرداخت مهريه و مسايل مالي ديگر و حضانت فرزندان و … توافق حاصل كرده و صورت توافقات مكتوب گردد و به شعبه رسيدگي كننده ارائه گردد.
جهت كسب اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق توافقي و نحوه اقدام و مراحل انجام آن به طلاق توافقي در رويه قضائي مراجعه نماييد
https://palizlaw.ir
mardoghanoon
طلاق ,خداوند ,كردن ,توافقي ,شوهر ,زوجين ,طلاق توافقي ,آزاد كردن ,معني رهايي،
منبع
درباره این سایت